Засідання УС ПГС (03/02/2017)

3 Лютого 2017

3 лютого ц.р. Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна — ЄС провела своє перше у 2017 році засідання (порядок денний та учасники).

В ході засідання сторона профспілок передала головування в УС ПГС стороні громадських об’єднань, ґрунтуючись на принципі ротації представництва секторів, як визначено Регламентом УС ПГС.

Григорій Осовий, який очолював УС ПГС з лютого 2016 по січень 2017 року, передав повноваження Голови УС ПГС Зоряні Міщук на наступний 10-місячний термін. Очікується, що після завершення цього терміну головування перейде стороні роботодавців.

Серед інших інституційних питань учасники засідання обговорили підготовку до проведення Асамблеї УС ПГС (орієнтовно наприкінці березня — початку квітня ц.р.), утворивши організаційний комітет, а також делегування представників УС ПГС до Координаційної ради проекту “Громадська синергія”.

Окрім того, відбулася дискусія членів УС ПГС щодо проекту публічного звіту про підсумки діяльності УС ПГС у 2016 році, шляхів організації роботи з моніторингу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також підготовки тематичних доповідей, які будуть представлені на 4-му засіданні ПГС у травні ц.р.

Створено редакційну групу для фіналізації проекту Регламенту Робочої групи УС ПГС, затвердження якого має посприяти більш ефективній діяльності робочих груп.


Засідання УС ПГС відбулося за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом та виконується Міжнародним фондом «Відродження».